Desserter, Recept

Eton mess

Nu när sensommarvärmen är på ingång kan det vara gott med något svalkande. Eton mess är en brittisk dessert som både vuxna och barn älskar. Den är väldigt lätt att slänga ihop och kan rädda vilken sommardag som helst. Desserten ska se slarvig ut så man behöver inte vara en konstnär för detta. Receptet är veganiserbart så det passar de flesta. I detta receptet har jag inga mått eftersom man får gå efter smak. Vill man ha mer sött och krispigt ska man ha i mer maränger. Vill man ha det mer gräddigt ska man ha mer grädde. Vill man ha det fruktigare och syrligare är det jordgubbarna man ska öka. Jag tror ni förstår!

Ingredienser:

  • Jordgubbar
  • Vispgrädde eller vegansk vispbar grädde
  • Maränger eller veganska maränger

Mixa hälften av jordgubbarna till en slät puré.

Vispa grädden hårt. Rör därefter ner jordgubbspurén. Blanda inte så länge så att allt blir jämnt utan rör om slarvigt för att få fina mönster i grädden. Rör även ner marängerna i grädden. Jag använder minimaränger. Spara gärna några maränger till senare!

Skiva resten av jordgubbarna i tunna skivor.

Ta fram serveringsskålarna eller serveringsglasen. Börja med jordgubbsskivor i botten och varva med gräddblandningen. Efter ett visst antal lager ska desserten toppas med ett gräddlager. Spara gärna några jordgubbsskivor till senare!

Garnera desserten med de maränger och jordgubbsskivor som har sparats.

Sen är det bara att servera desserten! Detta är en efterrätt som inte håller sig länge och ska ätas direkt. Annars smälter marängerna och grädden.

Visst är den somrig och härlig? Den gör susen hos oss!

Gräddig, somrig, syrlig och söt – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *