Mat, Recensioner

Smashed potatoes

Smashed potatoes är en rätt som kan översättas till krossad potatis. Det är ett tillbehör som förekommer ofta på amerikanska buffébord då det är ett perfekt tilltugg som passar väldigt bra som plockmat. Anledningen till att man krossar potatisen är för att få den krispiga effekten av klyftpotatis samtidigt som mitten blir som en mjuk bakad potatis. Jag brukar servera mina smashed potatoes med pesto och någon saftig filé till men man kan ha något annat också. Potatisarna blir utmärkta till grillat! Rätten är helt vegansk och passar därför de flesta!

Ingredienser:

  • Potatis, gärna delikatesspotatis
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Pesto av valfritt slag

Börja med att skrubba rent potatisarna. Koka sedan upp dem (med skal) så att de blir mjuka. Man ska kunna sticka en gaffel i dem utan problem men potatisen ska inte vara så mjuk att den går sönder.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 för vanlig ugn).

Sila potatisarna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på. Ta en gaffel och tryck på varje potatis så att den krossas ner till mitten av varje potatis. Pensla sedan potatisarna med lite olja och strö över havssalt efter smak. Vissa pestosorter är så salta att man kan skippa saltet om man vill.

Rosta potatisarna i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills de blir gyllenbruna.

Klicka lite pesto på varje potatis och servera!

Visst är det enkelt? Detta går så fort men är så gott och känns riktigt festligt!

Festligt, enkelt och gott – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *