Jag gillar couscous väldigt mycket. Det är lätt, snabbt och gott. Min man däremot tycker att couscous är väldigt tråkigt och torrt så jag får alltid smaksätta ordentligt. Något jag tycker passar väldigt bra i couscous är smaker från Medelhavet så idag tänkte jag dela med mig av ett gott sätt att tillreda couscous på. Detta är helt veganskt!
Ingredienser (4 portioner):
- 3 dl couscous
- 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 0,5 dl kokhett vatten
- 1,5 msk olivolja, gärna citronolivolja
- 1 näve babyspenat
- 1 msk tomatpuré
- 5 dl kokhett vatten
- 20 svarta urkärnade oliver
Lös upp buljongen i kokhett vatten. Detta underlättar omrörningen. Lägg alla ingredienser förutom oliverna i en stor skål eller liten bunke.
Rör om ordentligt och täck sedan med plastfolie eller lock. Låt couscousen svälla i cirka 5 minuter.
Skär under tiden oliverna i skivor.
När couscousen har svällt tillräckligt och all vätska har absorberats så ska oliverna ner i skålen. Rör om och servera!
Servera gärna couscousen tillsammans med någon saftig filé, t.ex. Quorn filé eller liknande och lite tzatziki.
Smakrikt, fräscht, enkelt, snabbt och gott – hoppas det smakar!