Mat, Recept

Chorizogryta

Jag har många gånger skrivit om märket “Astrid och Aporna”. Det är ett märke som gör veganska köttersättningar. När jag flyttade så hamnade jag på ett område som inte sålde dem och blev så ledsen då de är mitt favoritmärke. Men nu finns de på mitt lokala ICA som har en helt egen kyldisk ägnad åt dem. Vilken lycka! Så jag gick och köpte lite allt möjligt och kom ut med världens längsta kvitto. Men det var det värt. Så dagens recept innehåller chorizo från det märket, men denna gryta kan lagas med vanlig sojakorv fast blir bäst med en kryddigare variant.

Denna chorizogryta är en mustig tomatgryta som kan ätas till ris, pasta eller bröd. Den är även helt vegansk. Vi valde att ha det på ett mer mediterranskt vis och hade därför bröd till. Dagens inlägg kommer vara lite annorlunda jämfört med tidigare inlägg då jag kommer ha bilder på ingredienser istället för processen. Själva anledningen till detta är att jag vill prova något nytt! Nej, jag skojar bara! Sanningen är att jag glömde ta kort hela tiden. Men jag hoppas att ni kan följa receptet ändå.

Ingredienser:

  • 4 chorizo korvar (eller annan vegetarisk variant)
  • 1 liten hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ paket krossade tomater
  • 1 dl kikärtor
  • 1 skvätt citronsaft
  • 1 krm kummin
  • 1 tsk persilja

Börja med att skära upp korvarna i lagom stora bitar. Jag använde mig utav skivor lika breda som ett finger ungefär. Stek dem lite lätt i olja tillsammans med kikärtorna, lök och vitlök.

DSC_0002 (2)

När korvarna är genomstekta så ska krossade tomater tillsättas tillsammans med en klick tomatpuré. Rör även ner kryddorna i detta. Lägg till vatten om det ser för torrt ut. Sist men inte minst, häll i en skvätt citronsaft.

DSC_0004 (2)

Under tiden grytan står och puttrar (på svag värme) så ska bröden gräddas. Om man nu valt ris eller pasta så är det uppkokning av dem som gäller.

DSC_0005 (2)

När bröden är klara ska de ut och svalna. Tillsätt därefter lite persilja i grytan och rör om.

DSC_0003 (2)

När grytan rörts om ordentligt så är det bara att servera. Detta är en relativt billig gryta beroende på vilken korv man väljer. Dessutom är den väldigt nyttig då den innehåller mycket proteiner. Vill man ha i lite mer järn så kan man slänga i lite spenat också men det struntade jag i idag. Hoppas det smakar bra!

DSC_0008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *