Mat, Recept

Halloumipasta

Här kommer ett recept på något jag gör då jag har lite grönsaker över i kylskåpet. Vi köper rätt mycket paprika och ibland är de så stora så det blir lite kvar. Köper även en hel del fryst bladspenat så det finns alltid spenat hemma. Så ibland brukar jag fixa ihop en snabb halloumipasta. Den är supergod, superenkel och supersnabb. Den tar ungefär tio minuter att få ihop så länge allt är skuret och färdigt, annars en kvart. Dessutom går det att göra en vegansk variant också och då kan man ersätta halloumi med marinerad tofu. Personligen tycker jag rätten blir godast på färsk pasta, speciellt smaksatt tagliatelle. Men det går bra med annan pasta också.

Ingredienser:

  • 1 dl tärnad paprika
  • 1 näve spenat
  • ½ paket halloumi
  • ½ dl olivolja
  • ½ gul lök eller ½ msk lökpulver
  • 1 vitlöksklyfta eller 1 krm vitlökspulver
  • 1 paket färsk pasta eller 2 portioner av annan pasta

Koka upp pasta samtidigt som de andra ingredienserna förbereds. Stek halloumi, paprika, spenat och lökar i en stekpanna. Börja på hög värme men sänk omedelbart då det börjar fräsa.

DSC_0008

När halloumin fått lite färg och allt verkar vara färdigt är det bara att hälla över den kokta pastan. Häll i olivolja och rör om ordentligt men försiktigt så att pastan inte går sönder. Notera att jag inte brukar ha med olja som ingrediens för man får steka i vad man vill. Men i detta fall är olivolja nödvändigt för att få en smak som påminner om Medelhavet.

DSC_0009

Servera direkt och njut!

DSC_0010

För att säkerhetsställa att min rätt verkligen funkar med all sorts pasta provade vi en annan variant också. Och jag kan lova att det var lika gott med båda! Hoppas ni gillar detta!

DSC_0003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *