Mat, Recept

Snabba frallor

Vem kan stå emot nybakat bröd? Inte många! Men att baka bröd är en väldigt utdragen process som kan bli jobbig i längden för den som vill ha något snabbt. Så idag tänkte jag dela med mig av ett recept på snabba frallor. Dessa frallor är inte så luftiga, men det beror på att de inte innehåller jäst. De liknar scones rätt mycket men är inte exakt likadana då dessa är smått sötade och innehåller vatten istället för mjölk. Därav är de även helt veganska! Jag tycker dessa frallor är utmärkta för sega morgnar då man vill ha nybakat men inte vill vänta allt för länge. Dessutom är de utmärkta till soppa eftersom de tar ungefär lika lång tid som det tar att koka upp en soppa!

Ingredienser:

  • 5 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda därefter alla torra ingredienser i en stor bunke.

DSC_0004

Tillsätt därefter sirap eller honung. Tänk på att många veganer inte äter honung och därför är sirap ett bättre alternativ för vegansk version. Häll även i vatten. Knåda ihop det hela till en relativt kletig deg. Den ska inte vara helt torr som normala degar, men inte heller för kladdig. Det ska gå att forma bullar av den utan problem. Placera bullar (de behöver inte se snygga ut) på en plåt med bakplåtspapper på.

DSC_0007

Fixa till bullarna med en sked om vackra bröd önskas. Men jag brukar inte bry mig så mycket när det är jag själv som ska äta så jag lät mina vara slarviga. Pensla bullarna med lite vatten. Strö gärna över müsli om ni vill. Jag uteslöt det eftersom det inte brukar finnas någon müsli hos oss. Ställ därefter in plåten i mitten av ugnen i ungefär 10 – 15 minuter. Ytan på bröden ska få lite färg. Ta därefter ut bröden och servera direkt.

DSC_0009

Överblivet bröd kan frysas in och värmas om. Men detta recept ger inte så värst många frallor så det blir inte mycket över att frysa. Vi fick till 6 stycken bullar.

Hoppas ni gillar detta snabba och enkla recept på bröd. Det är en räddare i nöden för mig. Dessutom är det väldigt gott och saftigt. Med enkla knep kan man variera brödet, t.ex. genom att ersätta viss mängd av mjölet mot en annan typ av mjöl!

DSC_0010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *