Maggi är en slags sojasås som äts mycket i södra Asien. Den är inte så olik den sojan vi brukar äta, men den är dock lite sötare då det finns lite socker i den. Häromdagen hittade jag maggi på Willys. Den stod vid asiatiska såser. Den är tydligen vanlig i wok så jag gav mig på ett recept på maggiwokade nudlar. Det var riktigt gott. Smaken i sig var inte jätteny men det finns en liten skillnad mellan denna rätt och vanliga sojawokade nudlar. Min wok är dessutom helt vegansk!
Ingredienser:
- ½ msk sesamolja
- 50 g sockerärtor
- 120 g wokgrönsaker
- 5 svampar av valfri sort, skivade
- 10 cm purjolök, skivad
- 1 rödlök, hackad
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 80 g sojabönor
- 2 portioner kokta nudlar av valfri sort
- 2 msk maggi
- 1 tsk sambal
Stek allt förutom maggi, nudlar och sambal i en stekpanna med lite sesamolja i. Allt ska bli genomvarmt men inte överstekt för man vill behålla krispigheten.
Tillsätt resten av ingredienserna. Stäng av värmen och rör om ordentligt så att allt blandas och såsen sjunker in i alla ingredienser.
Sen är det bara att servera! Detta receptet är superenkelt och superkort. Men det brukar vara så med wokrätter. Fast vem klagar? För de är ju riktigt goda! Hoppas det smakar!