Mat, Recept

Pasta med örtig färskost

Färskost är något jag sällan köper. Det ligger i kylskåpet då jag ska baka eller de få tillfällen då vi har smörgåsrån hemma. Men jag brukar alltid ha lite kvar i byttan efter det gått åt till sitt ändamål. Det är ju tråkigt att slänga eller köpa mer för att baka igen så idag tänkte jag skriva ett recept på hur jag blir av med överbliven färskost. Ost är ju populärt i pastasåser så varför skulle inte färskost fungera? Dagens recept är en krämig pasta som får sin krämighet ifrån färskost. Inte bara är rätten helt len i smaken utan även riktigt frisk och fräsch då den får en viss syrlighet från osten. Det är en lätt rätt som inte innehåller så mycket så ha gärna något gott till för lite protein.

Ingredienser:

  • 2 portioner av valfri pasta
  • 1 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk persilja
  • ½ tsk mynta
  • 100 g färskost
  • 1 – 2 msk olivolja
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 dl hackad spenat

Börja med att koka upp pastan som vanligt. Jag föredrar färsk pasta till detta.

DSC_0001

Sila av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt därefter 1 dl vatten, lite i taget för att se så att det inte blir för mycket. Det ska vara lite fuktigt i kastrullen bara så att det blir såsigt sen.

Blanda i resten av ingredienserna och rör om ordentligt tills allt blir krämigt. Är färskosten inte rumsvarm kan man behöva röra om ett bra tag men värmen från den nykokta pastan bör vara en hjälp på traven.

DSC_0002

Sen är det bara att portionera och servera! Krämigt, lätt, fräscht och framför allt – gott! Hoppas det smakar!

DSC_0003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *