Desserter, Recept

Jordnötsfudge på två ingredienser

Häromdagen såg jag en väldigt häftig video med olika recept som involverade jordnötssmör. Jag tycker om jordnötter väldigt mycket och tänkte därför att det kanske vore kul att göra något med det eftersom jag alltid har jordnötssmör i skafferiet. Det receptet som verkligen imponerade var jordnötsfudge. Det är inte direkt riktig fudge utan godis som liknar fudge till konsistensen. Jordnötsfudge är mer mastigt och har en stark smak av dess ingredienser till skillnad från fudge som smakar vanilj eller annan smaksättning. Jordnötsfudge är också väldigt uttorkande så man kan känna sig torr i munnen efter en bit men det är så gott så man tar mer även om man behöver dricka emellan varje bit.

Receptet är helt veganskt och innehåller bara två ingredienser! Helt fantastiskt, eller hur? Därför blir det ganska billigt att göra detta och så räcker godisarna väldigt länge. Fudgen ska bevaras i kylskåp och håller där i en hel vecka om inte mer. Annars kan man frysa in också och då håller det ännu längre!

Ingredienser:

  • 1 burk jordnötssmör (runt 300 g, kan vara mer eller mindre – OBS, får ej vara osötad)
  • 200 g valfri choklad

Häll upp jordnötssmör och choklad i en skål. Jag har 100 g vit choklad och 100 g mörk choklad så jag delade upp allt i två skålar. Man kan blanda hur man vill och man kan ha i karamellfärg också för att få till det snyggt sen.

DSC_0001

DSC_0002

Ställ in varje skål i mikron och värm på högsta effekt i 30 sekunder. Ta sedan ut och rör om så att chokladen blandas med smöret och det blir en jämn smet.

DSC_0003

Har man bara en färg är det bara att lägga i allt i en fyrkantig form. Annars lägger man i den ena färgen först. Jag hade inget bakplåtspapper i min form men det hade varit bättre om jag hade haft det så om ni kan, ha gärna bakplåtspapper!

DSC_0004

Har man fler färger så häller man dem ovanpå varandra.

DSC_0005

Sen drar man med en gaffel så att det blir virvlar av mönster i formen. Ställ sedan in formen i kylskåp i minst en timme så att det hinner stelna.

DSC_0006

Sen är det bara att skära ut bitar! Har man bakplåtspapper så fastnar inget i formen. För mig fastnade det lite så därför blev inte bilderna så bra. Men jag lovar, fudgen är supergod!

DSC_0007

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *