Nu är jag i Sverige igen och kan därför uppdatera som vanligt. Det kommer faktiskt bli en hel del gamla inlägg som jag skrev i maj men inte kunde posta p.g.a. dålig internetuppkoppling. Men när alla är postade blir det lite nytt. Dagens inlägg är ett recept på en vegansk pastasås jag gjorde för ett bra tag sen. Vi har mycket bönor i frysen och jag ville minska mängden. Min pojkvän är inte så förtjust i bönor men gillar pasta och tomatsås så det fick bli en pastasås med bönor i. Han gillade rätten så jag tror andra gör det också!
Ingredienser (2 portioner):
- 100 g bruna bönor
- 100 g vita bönor
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 paket krossade tomater à cirka 390 g
- 1 msk lökpulver eller ½ hackad gullök
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk persilja
- 1 msk basilika
- 1 tsk oregano
Denna såsen tar inte så lång tid så det är bra att göra den samtidigt som pastan kokar.
Börja med att värma upp bönorna och vitlöken i en stekpanna med valfri olja i. Man kan ha i hackad gullök om man vill men jag tycker om att ha lökpulver i denna såsen istället. Men har man i lök ska den fräsas tillsammans med bönorna.
När allt är genomvarmt, häll i resten av ingredienserna och rör om. Låt såsen puttra en stund så att den tjocknar till. Är den för tjock kan man ha i lite vatten.
När såsen nått rätt konsistens är det bara att servera den tillsammans med valfri pastasort. Ringla gärna lite olivolja på toppen för en italiensk touch.
Enkelt, nyttigt, billigt och gott – hoppas det smakar!