Jag hade egentligen tänkt skriva detta igår men var lite överexalterad då eftersom min lillebror kom in på läkarlinjen i Göteborg. För mig betyder det väldigt mycket att se min bror nå hans ultimata mål efter flera kämpiga år. Han förtjänar världen helt enkelt! Hur som helst så handlar inte inlägget om gårdagen; det handlar om pasta! Alla gillar pasta eftersom det kommer i otroligt många former. Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt recept på en pastasås som passar alla pastasorter. Jag brukar äta den med tortelloni men man kan såklart röra ner annan pasta i. Såsen är inte den vackraste man kan äta men den är riktigt god. Den kostar inte så värst mycket heller så man kan fixa den med en stram budget också.
Ingredienser (2 portioner):
- 1 finhackad gullök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 5 kvisttomater eller 2 medelstora tomater skurna i mindre bitar
- 1 näve färsk spenat eller 2 kulor fryst spenat
- 1 ½ dl matgrädde
- 1 tsk torkad basilika
- 1 nypa salt
- Svartpeppar efter smak
Stek lök, vitlök och tomater i en stekpanna. Använd gärna olivolja som stekfett. Annan olja går bra men olivoljan har en viss karaktär som passar pastasåser väldigt bra.
Tillsätt resten av ingredienserna, men tina spenaten först ifall den är fryst. Rör om så att allt blandas ordentligt. Peppra efter smak!
Sist men inte minst är det bara att röra ner den kokta pastan. Var försiktig om du har fylld pasta då den kan gå sönder vid omrörning.
Sen är det bara att servera! Ha gärna lite riven ost på. Milt, örtigt, fräscht och gott – hoppas det smakar!