Mat, Recensioner

Garant – Pesto con tofu

Pesto är oftast inte vegetarisk. De flesta pestosorter som finns innehåller italiensk hårdost som t.ex. parmesan vilket innehåller löpe. Den enda pestosorten som jag har kunnat äta är ICAs arrabbiata som är vegansk. Joe älskar pesto så vi köpte alltid den men jag tröttnade snabbt. Det är inget fel på ICAs pesto men det blir uttjatat efter ett tag med samma sak hela tiden. Lyckligtvis kommer det att bli ändring på det.

Garant som finns på Willys har lanserat olika pestosorter varav tre är vegetariska. Två av dem är även helt veganska. Jag som aldrig kunnat äta en grön pesto innan blev lyrisk när jag såg att det fanns en vegansk grön pesto. Den heter pesto con tofu och innehåller det mesta som en pesto genovese innehåller fast med tofu istället för ost.

Jag tog ingen bild på min pestopasta men jag kan säga att denna peston är riktigt god. Den är örtig och har en kraftig smak som verkligen får smaklökarna att dansa. Den är dock inte min favorit bland Garants vegetariska pestosorter. De har även en pesto vid namn pesto rosso som är vegetarisk och ekologisk (innehåller ost) och en vid namn bomba calabrese som är helt vegansk. Av alla jag har testat är bomba calabrese definitivt en favorit men den är riktigt stark så den är inget för den som har en klen tunga.

Det jag kan säga är att jag är riktigt nöjd över Garants utbud av pesto. Jag tycker definitivt att deras sortiment är mer tilltalande än ICAs och jag kommer numera endast köpa pesto på Willys. Jag hoppas att de gör fler veganska produkter framöver för jag är helt såld!

Observera att detta inte är ett sponsrat inlägg. Jag har köpt produkten själv och ville bara tipsa er om den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *