Mat, Recept

Com Chien

Vietnamesisk mat är något jag aldrig kan få nog av. I Växjö finns en fantastisk restaurang som serverar vietnamesisk mat men nu under pandemin undviker jag att äta ute så då får man försöka ge sig på spännande mat själv istället. Com Chien är stekt ris på vietnamesiskt vis. Nu är inte mitt recept helt autentiskt eftersom jag gör min vegetarisk men jag har ändå dubbelkollat med mina vänner från Vietnam och fått godkänt på detta recept! Så här kommer min variant av Com Chien. Min version är väldigt enkel att laga och går snabbt.

Ingredienser (4 portioner):

 • 2 msk neutral olja
 • 1,5 dl frysta ärtor
 • 1 burk majskorn
 • 2 stora morötter, tärnade
 • 300 g grytbitar, t.ex. Quorn bitar
 • 1 tsk svartpeppar
 • 4 pressade vitlöksklyftor
 • 4 vispade ägg
 • 2 tsk vitlökspulver
 • 1 msk grönsaksbuljongpulver
 • 4 portioner färdigkokt ris

Stek alla grönsaker, grytbitar och vitlöken på medelhög värme i en stor stekpanna eller wokpanna. Allt ska bli genomvarmt. Tillsätt svartpeppar och sänk värmen lite.

Flytta på allt i stekpannan till ena sidan och häll i äggen på den tomma sidan. Vänta tills äggen börjar stelna lite och rör sedan om på äggsidan bara och låt stelna lite till. Upprepa några gånger till ägget är i fasta små bitar.

Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om. Om det känns tort kan man tillsätta lite olja. Blanda väl tills riset är glansigt.

Sen är det bara att servera denna otroligt enkla men goda rätt!

Smakrikt, enkelt och gott – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *