Mat, Recept

Kål- och sparrissoppa

Har ni haft en bra jul? Jag har aldrig riktigt firat jul men har ändå tagit del av aktiviteterna med antingen vänner och nu på senare tid med min man och hans familj. Därav har jag alltid haft julbord omkring mig på ett eller annat sätt. Jag har m.a.o. ätit alldeles för mycket! Efter tunga dagar av julbord kan en nyttig och lätt soppa vara det perfekta målet för att kroppen ska kunna komma i balans igen. Idag har jag ett perfekt recept på en enkel kål- och sparrissoppa till er. Soppan är vegansk och går snabbt att göra.

Ingredienser (2 portioner):

  • 1 dl grovhackad svartkål
  • 1 dl grovhackad savoykål
  • 1 dl sparris i bitar
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk valfria torkade örter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl havregrädde
  • 1 burk majskorn
  • Salt och peppar efter smak

Börja med att hälla upp vatten och buljong i en kastrull. Koka upp och tillsätt kål, sparris och lök. Låt soppan sjuda i 5 minuter tills allt blir genomvarmt och mjukt.

Tillsätt därefter grädden och örterna. Låt soppan sjuda i 3 minuter till.

Stäng av värmen och mixa soppan slät med en stavmixer.

Salta och peppra efter smak. Tillsätt därefter majskorn. Rör om och servera!

Servera gärna soppan tillsammans med något luftigt bröd.

Återhämtande, mild, krämig, god och nyttig – hoppas det smakar!

3 reaktioner på ”Kål- och sparrissoppa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.