Mat, Recept

Pasta med zucchinisås och frästa grönsaker

Krämig pasta är oftast inget man tackar nej till. Jag har sen veganuari började, endast använt veganska ersättningsprodukter för mejerier och måste säga att Plantis gräddprodukter och fraicheprodukter är riktigt goda. Jag föredrar faktiskt dessa jämfört med originalen eftersom jag inte gillar syrligheten i mejeriprodukter så mycket. Med veganska mejeriprodukter slipper jag animaliska fetter och syrligheten men bibehåller krämigheten. Kommer i fortsättningen att använda detta även efter denna månad tar slut! För att ni ska få testa dessa produkter också så har jag idag ett grymt recept på en krämig pasta med zucchinisås och frästa grönsaker. Receptet är en modifierad version av en rätt ur boken “Vegan Vegan”.

Ingredienser (4 portioner):

 • 1 zucchini
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk svartpeppar
 • 1 gul lök
 • 3 vitlöksklyftor
 • 0,5 dl solrosfrön
 • 2 dl havregrädde
 • 1 tsk torkad basilika
 • 0,5 tsk citronsaft
 • Salt och peppar efter smak
 • 1 dl svarta urkärnade oliver, halverade
 • 1 dl strimlade soltorkade tomater
 • 4 portioner pasta
 • 200 g champinjoner, skivade
 • 200 g sparrisbroccoli
 • Chilli flakes efter smak

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en oljad form och ringla sedan lite olivolja över. Strö även lite svartpeppar över skivorna. Ställ in formen i ugnen i cirka en kvart eller tills skivorna får lite färg.

Finhacka gul lök och vitlök. Fräs båda tillsammans i neutral olja i en stekpanna tills allt blir glansigt. Använd gärna en stor stekpanna så att du kan använda samma till allt i detta recept.

För över den stekta löken i en stavmixersäker behållare. Släng även i den rostade zucchinin, solrosfröna, havregrädden, basilikan och citronsaften. Mixa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt salt och pepper efter smak.

Koka upp pastan.

Stek champinjonerna. Använd gärna samma stekpanna som du stekte löken i, men tillsätt ingen ny olja. Om du byter stekpanna så blir svampen som godast när den steks torr. Stek tills skivorna får färg. Ställ undan svampen och tillsätt lite olja i stekpannan. Fräs broccolin på medelhög värme tills den blir genomvarm.

Blanda pastan tillsammans med zucchinikrämen, de soltorkade tomaterna och oliverna. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.

Portionera pastan och toppa sedan med de frästa grönsakerna! Strössla lite chilli flakes ovanpå om du vill ha lite hetta.

Krämigt, smakrikt, fräscht och gott – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *