Mat, Recept

Pasta med krämig röd sås

Pasta är enkelt att förbereda; det är även uppskattat av min pojkvän. Därför köps det rätt ofta. Vi brukar ha olika sorters såser till, eller så gör vi gratänger. Igår kväll gjorde jag en liten “släng ihop” sås till pastan. Själva basen till såsen är alltid densamma, men innehållet brukar variera. Det är en krämig röd sås som uppskattas av de flesta då den har en väldigt fräsch smak. Jag har kommit fram till denna smak själv och har därför inget vettigare namn att ge min rätt, men så länge ni fattar så går det nog bra!

Ingredienser:

  • Valfria grönsaker och quorn
  • Creme fraiche
  • Tomatpuré
  • Honung eller sirap
  • Vitlök (färsk eller pulver)
  • Chilipulver
  • Basilika
  • Svartpeppar

Såsen tar inte så lång tid och därför är det lämpligt att koka pastan samtidigt som man tillreder denna sås. Börja med att steka innehållet i såsen tills det blir genomstekt och varmt överallt. Jag använde mig av bladspenat, ärter, majs, paprika och quorn bitar.

DSC_0001 (2)

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en krämig blandning. Sötman ska tillsättas beroende på hur syrlig man vill ha såsen. Jag brukar ha väldigt lite av det i såsen då jag vill att kryddorna ska vara huvudsakliga och tomaten ska vara en vag smak i bakgrunden.

DSC_0002

Låt blandningen puttra en liten stund på avstängd platta. När pastan är färdig, servera dem tillsammans. Enkelt, snabbt och gott!

DSC_0003 (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *