Mat, Recept

Grön currysoppa med nudlar

Soppor är alltid värmande, goda och mättande. Jag kan äta soppa varje dag för det är så gott samtidigt som man mår lite bättre av det. Men häromdagen insåg jag att de flesta av mina sopprecept faktiskt var västerländska. Därför har jag bestämt mig för att dela med mig av ett recept på en asiatisk soppa som jag fullkomligt älskar. Den är helt vegansk och innehåller kryddblandningen grön currypasta. Den innehåller därför även en hel del ingredienser som är väldigt bra vid förkylning. Så det är inte bara en väldigt god soppa utan även en liten hemmakur när man behöver en hälsokick!  Soppan är otroligt enkel att göra och blir klar på knappt 10 minuter så den är lämplig när man har bråttom också. Den kan inte gå fel helt enkelt!

Ingredienser:

  • 2 msk grön currypasta
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 portioner valfria nudlar
  • 1 msk sesamolja
  • 5 – 6 medelstora champinjoner
  • 5 – 6 shiitake
  • 1 gullök
  • 1 stor eller 2 små pressade vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk babyspenat

Häll upp ungefär en halv liter vatten i en stor kastrull. Lägg i currypastan och buljongen i vattnet och låt det koka upp. När det börjar koka, rör om så att pastan löses upp.

DSC_0001

Medan soppspadet kokar upp, hacka svamparna i bitar och strimla löken. Stek svamp, lök och vitlök i en stekpanna med lite sesamolja i. Det ska bli genomvarmt och löken ska karamelliseras.

DSC_0002

När soppspadet börjar bubbla rejält, släng i nudlarna och rör om medan de mjuknar så att de inte bildar en stor klump.

DSC_0003

När nudlarna är klara är det bara att portionera. Fiska först upp nudlarna i två stora skålar. Toppa därefter med svamp och lök. Häll sedan över spad så att det blir en soppa. Sist är det bara att garnera med färsk babyspenat. Gillar man inte spenat funkar det med t.ex. koriander eller så kan man utesluta bladen helt enkelt.

DSC_0007

Sen är det bara att servera och njuta! Soppan är så himla god och lättlagad. Grön currypasta innehåller väldigt mycket som är bra för kroppen så man gör sig själv en tjänst av att äta detta. Man kan även ha i andra ingredienser för mer variation.

DSC_0004

Hoppas det smakar!

DSC_0006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *