Mat, Recept

Currynudlar med ägg

Något jag åt väldigt mycket som liten var currynudlar eller curryspaghetti. De flesta vet nog vad Gladiatorerna är och jag kollade väldigt mycket på det när jag var yngre. Det släpptes även en “Gladiatorernas kokbok” och i den fanns Elektras currypasta. Den rätten har faktiskt suttit kvar hos mig i alla dessa år som någon slags comfort food. När jag har brist på idéer eller tid så brukar jag slänga ihop rätten. För att få i mig lite protein har jag stekt ägg till men vill man ha det helt veganskt så funkar det utmärkt med stekt tofu till istället. Jag brukar föredra nudlar men rätten funkar minst lika bra med spaghetti. Currynudlar är smakrika och mättande samtidigt som de är barnsligt goda! Har du bråttom någon dag så är detta din rätt! Det tar 10 minuter att förbereda den och knappt 10 till att tillreda.

Ingredienser:

 • 1 dl ärtor
 • 1 tärnad morot
 • 1 finhackad gräslök
 • 1 finhackad rödlök
 • 2 – 4 hackade champinjoner
 • 2 portioner nudlar eller pasta
 • ½ dl vegetarisk ostronsås eller sweet chilisås (beroende på om man vill ha den het eller inte)
 • 1 msk sojasås
 • 1 ½ msk curry
 • 2 krm sambal oelek
 • 2 uppvispade ägg

Stek alla grönsaker i olja. När allt är genomvarmt så är det bara att ställa undan stekpannan.

dsc_0034

Koka upp nudlarna. När de är färdigkokta (sila av), tillsätt såsen, sojasåsen, curry, sambal och de stekta grönsakerna. Rör ihop allt till en slags gul blandning.

dsc_0036

Stek de uppvispade äggen i samma stekpanna som grönsakerna stektes i. På så sätt får man med lite grönsakssky i omeletten. Jag brukar även dela omeletten i bitar när den fått form för det blir enklare att portionera då.

dsc_0037

Servera genom att placera ägget ovanpå nudlarna. Superenkelt, snabbt och framförallt gott! Hoppas det smakar!

dsc_0038

2 reaktioner på ”Currynudlar med ägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *