Mat, Recept

Saftiga filéer i en härlig tomatsås

Jag vet inte varför, men jag köper alltid för många tomater. I slutändan får jag panik eftersom alla blir dåliga samtidigt. Händer detta er också? I så fall kanske ni har nytta av dagens recept som är en lösning på en sådan situation. Idag tänkte jag skriva om hur ni kan ordna en superenkel rätt som består av saftiga filéer i en härlig tomatsås. Rätten passar till ris, pasta och potatis så man kan ha den till det mesta. Den passar säkerligen med bröd också men jag har inte testat. Receptet är enkelt och kräver inte så mycket. Jag använder Quorns filéer men för den som är vegan kan man byta ut dessa mot ett veganskt alternativ som t.ex. Tzay eller Oumph!

Ingredienser (2 portioner):

  • 1 msk olja av valfri sort
  • 2 stora tomater, tärnad
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosmarin
  • 4 filéer
  • 0,5 tsk paprikapulver eller smoked paprikapulver (välj smoked om du vill ha en rökig smak)
  • 1,5 dl matgrädde eller havregrädde
  • 1 nypa salt

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tomat, lök, vitlök, filéer och rosmarin tillsammans på medelvärme i två minuter. Täck därefter stekpannan med ett lock och låt allt stekas under locket i fyra minuter ungefär på svag värme.

När allt är genomvarmt, ställ undan locket och tillsätt resterande ingredienser. Det kan vara lite knepigt att röra runt med filéer i stekpannan så flytta runt dem. Ju mer det rörs om, desto mer kommer tomatsaften ut ur tomatbitarna så rör om mycket. Låt allt puttra tills matgrädden är genomvarm och börjar tjockna.

Därefter är det bara att servera rätten tillsammans med valfritt tillbehör. Det funkar till allt!

Krämigt, saftigt och enkelt – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *