Vissa dagar vill man ha smak men samtidigt inte lägga ner mycket tid på att laga mat. De dagar då jag tränar efter jobbet brukar timmarna som blir över vara få. Sådana dagar passar enkla grytor väldigt bra, som t.ex. min enkla mangocurrygryta. Det är en otroligt enkel gryta som man slänger ihop på mindre än en kvart men som har mycket smak. Den är lätt att veganisera så den passar alla!
Ingredienser (4 portioner):
- 1 msk neutral olja
- 300 g grytbitar, t.ex. Quorn bitar
- 1 finhackad gul lök
- 1 msk currypulver
- 2,5 dl matgrädde eller havregrädde
- 1 burk mangosalsa eller 1 dl mangochutney
- 300 g valfria frysta grönsaker, t.ex. haricots verts eller broccoli
- Salt och peppar efter smak
Stek grytbitarna och löken i lite olja i en gryta på hög värme under omrörning tills allt blir genomvarmt och får lite färg.
Sänk värmen till medelvärme och rör ner curry.
Tillsätt därefter salsan och grädden och rör om. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak. Låt grytan sjuda i 5 minuter under lock.
Tillsätt de frysta grönsakerna, rör om och låt grytan puttra i 5 minuter till.
Sen är det bara att servera grytan! Vill man ha lite mer hetta i kan man strö lite chiliflakes över. Servera grytan med ris!
Grytan passar även perfekt i lunchlådan då smakerna blir ännu godare dagen efter!
Enkelt, snabbt, smakrikt och gott – hoppas det smakar!