Det var länge sedan jag delade med mig av ett recept men det har varit mycket att göra i livet. Nu har jag äntligen lite långledigt från jobbet så jag tänkte passa på att inleda mellandagarna med ett fräscht pastarecept som tar 10 minuter att laga bara. Det är veganskt och är lätt att slänga ihop; perfekt när man har varit lite seg under en högtid. Spaghetti aglio, olio e pomodorini är en vanlig rätt i Italien där man fräser vitlök och tomat i olivolja och serverar med spaghetti. Smakerna är enkla men ändå otroligt smakrika!
Ingredienser (4 portioner):
- 4 portioner okokt spaghetti
- 8 vitlöksklyftor
- 250 g körsbärs- eller cocktailtomater
- 1 dl olivolja
- 2 tsk chili flakes
- 1 kruka färsk basilika
- Salt och peppar
Koka upp spaghettin enligt anvisningar på paketet.
Finhacka vitlöken eller skiva den tunt. Fräs den tillsammans med chili flakes i olivoljan på medelvärme så att det börjar dofta starkt.
Halvera tomaterna och fräs dem tillsammans med löken. Tillsätt även hälften av basilikan. Fräs till dess att tomaterna blir mjuka och varma och börja släppa ut vätska.
Rör allra sist ner den kokta spaghettin och rör om ordentligt så att allt blandas väl. Smaka av och tillsätt salt och peppar vid behov.
Sen är det bara att servera denna enkla men goda rätt! Garnera med resten av basilikan vid servering.
Enkelt, lätt och smakfullt – hoppas det smakar!