Mat, Recept

Pasta med pumpafrön

Finns det någon ovanlig produkt som alltid finns i era skafferier? För mig är det pumpafrön. Jag vet inte varför, men det finns alltid en hel del av det hemma. Ibland vet jag inte ens hur det hamnade där. Hur som helst så finns det ett pastarecept som jag brukar använda mig av när jag inte har någon lust att laga mat alls. I receptet ingår just pumpafrön. Det är ett väldigt enkelt recept som ser ganska fattigt ut, men är väldigt smakrikt. Pasta med pumpafrön är en energikick när man saknar motivation till matlagning men ändå vill äta något gott. Min variant är vegansk, men man kan röra ner lite riven ost om man vill också.

Ingredienser:

 • 2 portioner spaghetti eller annan pasta
 • 1 dl fryst hackad spenat (5 kulor)
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 1 dl pumpafrön
 • 3 msk olivolja
 • 1 krm malen muskotnöt
 • Lite salt och peppar efter smak

Koka upp pastan. Jag föredrar spaghetti men annan pasta funkar också. Under tiden pastan kokar, häll upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek spenat, pumpafrön och vitlök. Gå från hög värme till lägre så att fröna inte rostas för mycket.

dsc_0027

När pastan är färdigkokt (gärna al dente), sila av och häll ner i stekpannan. Tillsätt även resten av oljan. Rör om ordentligt. Vill man så kan man röra ner lite riven ost men jag föredrar min utan.

dsc_0029

Sen är det bara att servera! Enkelt, smakrikt, gott och nötigt – perfekt nu under hösten! Hoppas det smakar!

dsc_0030

2 reaktioner på ”Pasta med pumpafrön

  1. Trevligt!
   Ja, man kan givetvis variera mera! Ärtor är goda så det låter som ett bra tillägg! Tackar för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *